adscode
adscode
adscode

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili adayı Umur Taludan Fatih Altaylıya açıklamalar

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili adayı Umur Talu'dan Teke Tekte Fatih Altaylıya açıklamalar

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili adayı Umur Taludan Fatih Altaylıya açıklamalar

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili adayı Umur Talu'dan Teke Tek'te Fatih Altaylı'ya açıklamalar.

Talu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Çok geçmişten bakarsan çocukluktan beri TİP'in dinamizmini gördüm, sempati duydum. O kadar insanın sorununa duyarlılık, onların yükünü taşımak manevi olarak. Dedim ki 'Evet artık bir şey yapmalıyım, hep yazıyorsun şimdi somut olarak insanları dinle, insanlarla bir şey yap'. Ne yapabileceğimi düşündüm, bir şey araştırmak gibi. Sonra adaylığa kadar iş gelişti. Üçüncü sıradayım. Amaç omuz vermek. İlginç bir şekilde partiye bir sempati var. Bu partiyi Meclis'te grup kurabilir hale getirmek amaç. İnsanlar bir samimiyet gördü. Çok farklı kesimlerin sorunlarının dile getirebileceğini gördü. 4 arkadaşımızın performanslarını gördü. Bu ülkede az dile getirilen sorunlarını, canı acıyan insanlarının derdini dile getirmek. O kısıtlı kadroyla her gün gündeme sokabilmek. İnsanlar ilgi gösteriyor. Çok sıcak davranıyorlar. Elbette soğuk bakanlar da olur. Bu oya yansır yansımaz ama TİP bu ülkede bir temsil kanalı olmuş. Bu temsil grup şeklinde yansırsa gerçekten çok önemli.


"BU İKTİDAR AKIL, EMEK VE LİYAKAT DÜŞMANI"

Hakikaten gitmesi için doğru zaman. TİP'ten doğmamış olsa da bir oy Kemal'e bir o TİP'e diye. Kema Bey'in doğrularını destekleyecek, söyleyip yapmadıklarını kafasına vuracak. Onun için TİP'e verilen her oy önemli. Bir kere bizzat listelerde ve kendi bölgemde görüyorum. Listede çok sayıda genç işçi ve çalışan var. Sendikal örgütlenme, esnek çalışma sistemi, işsizlik. Sadece emekle değil aynı zamanda kadınlara şiddet, üniversitenin çökmesi, akademik özgürlüklerin gitmesi. Türkiye'nin o kadar çok meselesi var ki, dolayısıyla bunlar hep emek meselesi. Bu iktidar akıl, emek ve liyakat düşmanı hale geldi. Bu ülkenin umut sorunu var. İnsanlar çocukları için, kadınlar kendi varlıkları açısından, gençler gelecekleri için umutsuz. Esnaf da umutsuz. Bir başörtülü kadın, bir başörtüsüz kadın ikisi de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Karşılarındaki pazarcı da aynı dertten mustarip. Değişsin diyorlar. Yüksek sesle seslendiren de çok var. 20 yıldan ciddi bir bıkkınlık var.


"MUHALEFET 21 YILLIK İKTİDARA BIRAKILAMAZ"

TİP gençlerin olduğu bir parti. Bire bir sahada olmaya çalışıyor. TİP benim gördüğüm canı acıyan, sıkılan kimse, 'bunlar benim sesimi dile getirebilir' diyor. 'Bunlar 4 kişiydiler, biraz daha güçlenebilirlerse' diyorlar. Türkiye'de ciddi bir sorun da muhalefet sorunu. O muhalefet de dünün 21 yıllık iktidarına bırakılmayacak kadar ciddi bir iş. Kemal Bey'in kafasındaki iyilik dünyasında belki en önemli partilerden biri TİP.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder