adscode
adscode
adscode

Başbakan dayanmıyor: İngiltere'de ilk aday belli oldu!

İngiltere’de Liz Truss’ın istifasının ardından eski Maliye Bakanı Rishi Sunak başbakanlık için adaylığını resmen açıkladı. Eski Başbakan Boris Johnsonın da ismi öne çıkıyor.

Başbakan dayanmıyor: İngiltere'de ilk aday belli oldu!

İngiltere'de eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, 20 Ekim'de istifa eden Başbakan Liz Truss'ın yerini almak için parti içerisinde başlayan liderlik yarışına katılacağını resmen duyurdu.

Sunak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İngiltere'nin "derin bir ekonomik krizle" karşı karşıya olduğunu belirterek, "Partimizin şimdi yapacağı seçim, gelecek nesil İngiliz halkının, öncekinden daha fazla fırsata sahip olup olmayacağına karar verecek." ifadelerini kullandı.

Bu nedenle, iktidardaki Muhafazakar Partinin yeni lideri ve aynı zamanda ülkenin Başbakanı olmak için adaylığını koyduğunu açıklayan eski Maliye Bakanı Sunak, “Ekonomimizi düzeltmek, partimizi birleştirmek ve bunu ülkemiz için yapmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Liz Truss'ın istifasının ardından başlayan parti içerisindeki liderlik yarışına katılabilmek için bu kez adayların öncelikle en az 100 Muhafazakar Parti milletvekilinin desteğini alması gerekiyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder