adscode
adscode
adscode

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İnanıyorum ki ittifaka yüzde 3 katkımız olur

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Habertürkte Kürşad Oğuzun sorularını yanıtladı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İnanıyorum ki ittifaka yüzde 3 katkımız olur

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Habertürk'e açıklamalar...

Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"DOĞRUYU DESTEKLER, YANLIŞI ELEŞTİRİRİZ"

Davet sayın Cumhurbaşkanından geldi. Biz de oturduk, konuştuk. Çalışıyoruz ve sonucu hep birlikte göreceğiz. Biz seçimden önce de ittifak içerisine dahil olmayan muhalefet partisi iken de iktidarın doğruları destekledik, yanlışı eleştirdik. Biz ittifak içinde de yanlışı eleştirmeye devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman yanlışın avukatlığını yapmayız. AK Parti'nin atacağı adım milletin menfaatine bir şey ise ittifak içinde olmasak da destek verecektik. Atacağı adımlar bize göre zararlı bir şey ise o adımı durdurmak için çaba sarfedeceğiz.

"HER PARTİ KENDİ SÖYLEMİYLE İTTİFAK İÇİNDE"


Cumhur İttifakı'nın diğer ittifaktan bariz farkı şu; diğer ittifakta 6'lı Masa kuruldu. 'Oy birliği ile kararımızı alacağız' dediler. Cumhur İttfakı'nda AK Parti bütün bileşenlerle bire bir görüştü. Her birisi AK Parti ile ayrı ayrı ittifak kurdu. Biz bu ittifakın içerisindeyiz; ama ittifak görüşmelerini AK Parti ile yaptık ve AK Parti listelerinden girdik. Biz daha önce de açıkladık. Her parti kendi siyasi duruşuyla, siyasi söylemiyle bu ittifakın içindeler.

"SEÇİMDEN SONRA YENİ ANAYASA İHTİYAÇ VAR"

Siyasi Partiler Kanunu'nda 12 Eylül askeri cuntasının bütün partilere dayattığı siyasi çerçeve var. Siyasi partilerin tamamı bu çerçeveye göre CHP'nin siyasi şubeleri olmak zorunda. Gerçekte böyle mi; değil. Metinler zaman içinde eskir. Şu anda bir yemin metni var, bunun değişmesi için Anayasa'nın değişmesi lazım. Seçimden sonra yeni ve sivil anayasa gündeme gelecektir. Mutlaka bu anayasa yapılmalıdır. Bütün partiler yeni bir anayasa istiyor. Mevcut anayasa 1982 Anayasası. Biz 4 vekille parlamentoya girmişken 'Arkadaşlar bizim metnimiz budur' diye bir duruşta değiliz. Bence biz bu milletin özüyüz. Milletin sesi olacağız orada. Bu ses duyulursa Allah'ın izniyle gümbür gümbür gelecek inşallah.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder