adscode
adscode
adscode

ABD basını: Trump Rusya'nın Ukrayna'daki işgalini tanımaya hazır!

ABD basını Trump'ın, Avrupalı müttefiklerinin endişelerine rağmen Ukrayna'nın işgal edilmiş topraklarındaki Rusya hakimiyetini tanımaya hazır olduğunu yazdı.

ABD basını: Trump Rusya'nın Ukrayna'daki işgalini tanımaya hazır!

ABD'li yayın organı The Telegraph, "Trump, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarını Putin'e devredecek" dedi. Gazetenin "güvenilir" olarak nitelediği ancak kimliğini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberde; "Amerikalıların Avrupa'nın tutumunu umursamadığı giderek daha açık hale geliyor. Avrupalıların istediklerini yapabileceklerini söylüyorlar." denildi.

Vladimir Putin ve Donald Trump

"ABD, AVRUPA'NIN TUTUMUNU UMURSAMIYOR"

The Telegraph, ABD'nin savaşı bitirmek için Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki hakimiyetini tanımaya hazırlandığını belirtti. Buna göre; Washington'un Kırım ile Donetsk ve Luhansk bölgelerini Rus toprağı olarak tanıması Trump'ın barış planındaki en temel konulardan biri.

ABD'nin tanıma planının, Avrupalı müttefiklerin endişelerine rağmen hayata geçirilmesinin muhtemel olduğu belirtildi.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner ve Özel Temsilcisi Steve Witkoff, barış planını görüşmek üzere hem Rusya hem de Ukrayna heyeti ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Putin, Trump'ın teklifini kabul etmediğini açıkladıPutin, Trump'ın teklifini kabul etmediğini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD heyeti ile gerçekleştirilen görüşmeleri "çok faydalı" olarak değerlendirmiş ve "istişare edebiliriz ancak kabul edemeyiz" diyerek kendi şartlarına yönelik ısrarını dile getirmişti.

Putin, Moskova'nın savaş başlamadan önceki hedeflerine ulaştığı zaman Ukrayna'daki savaşı bitireceğini bildirmişti.

Moskova'dan rest! Putin savaşı bitirecek o şartı dünyaya duyurdu! Moskova'dan rest! Putin savaşı bitirecek o şartı dünyaya duyurdu!

Öte yandan Avrupa'nın Ukrayna toprak bütünlüğüne yönelik ısrarı da devam ediyor. Avrupa Birliği, barış planının Rusya lehine bir kazanç olduğu yönündeki endişelerini dile getiriyor.

Volodimir Zelenski ve Donald Trump

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"

ABD Başkanı Donald Trump, katıldığı bir etkinlikte basın mensuplarına verdiği demeçte, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, ülkesinin önerdiği barış planını okumadığını ve bu nedenle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Trump, Ukrayna halkının ve Rusya'nın planı "beğendiğini" savunarak, "Zelenskiy'in bu konuda bir sorununun olmadığından emin değilim." dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder