adscode
adscode

Yaptığı müzeyi ilk kez görecek

DÜNYACA ünlü İtalyan mimar Renzo Piano imzasını taşıyan yeni İstanbul Modern müze binası 4 Mayıs tarihinde sessiz sedasız ziyarete açılmıştı

Müzenin giriş katında bulunan ve ücretsiz gezilebilen bölümde ünlü mimara ait bir sergi de var.

‘Renzo Piano: Yerin Ruhu’ adlı sergide, Renzo
Piano’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop (RPBW) tarafından tasarlanan İstanbul Modern’in hikâyesi anlatılıyor.

Mimarlık dünyası için öğretici olan ve görülmesi gereken bu sergide ayrıca Renzo Piano’nun kariyeri boyunca dünyanın farklı yerlerindeki müze ve kültür-sanat kurumları için geliştirdiği projeleri de yer alıyor.

New York Whitney Müzesi, Paris-Centre Pompidou, Atina-Stavros Niarchos Vakfı, Los Angeles Academy Museum of Motion Pictures gibi binaların da yapım aşamaları burada gösteriliyor.

Yaptığı müzeyi ilk kez görecek
Renzo Piano

ULUÇ’UN ‘ÖLÜDENİZ’İ MÜZAYEDEDE

ARTAM Antik, modern ve çağdaş Türk sanatına ait zengin bir seçkiyi, 11 Haziran Pazar günü düzenleyeceği 385’inci müzayedesinde satışa çıkarıyor. Toplam 342 eserin yer aldığı müzayede Ömer Uluç, Erol Akyavaş, Nuri İyem, Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Sami Yetik, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nazmi Ziya Güran, Ferruh Başağa, Kemal Önsoy, İbrahim Safi, Canan Tolon’un da aralarında yer aldığı farklı kuşaklar ve üsluplardan ustaları bir araya getiriyor.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder