Eli öpülende de öpende de dürüstlük yok

Peşinen söyleyeyim.. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir kadının elini öpmek istiyorsa, Diyarbakır Anneleri’nin elini öpmesi lazımdı.

O ise, bırakın Diyarbakır Anneleri’nin elini öpmeyi, önceki genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu gibi, üç yıldır tek bir CHP’linin ziyaret etmediği o anneleri yalnız bırakma politikasını sürdürme niyetinde..

Diyarbakır Annelerini ziyaret ile genel başkanlık çalışmalarına başlayacağına..

Veya en azından partisinden birilerinin gidip, ziyaret etmesi için talimat vereceğine..

Bizzat kendisi, HEDEP’lilerle birlikte, Pervin Chakar’ın konserini izledi ve bu bayanın elini öptü..

Buyrun Özgür Özel’i ve elini öptüğü Pervin Chakar’ı mercek altına alalım..

Bakalım ne kadar dürüstler..

Ne kadar samimiler..

Ne kadar tutarlılar..

Pervin Chakar, Kürt kimliğini öne çıkaran bir müzik insanı imiş..

Benim için, kişilerin etnik kimliklerini öne çıkarmalarında bir sorun yok..

“Ben Türküm” diyebilenler gibi, “Ben Kürtüm” diyenler de bu hakkını kullanabilmeli..

Birbirlerine üstünlük iddiasını sergilemedikleri müddetçe, “Hepimiz Hz. Adem’den geldik” inancı ile hareket ettikten sonra, bugün itibari ile birimiz Türk, diğerimiz Kürt kimliğini açığa çıkarmayı, kendince önemli görebilir.

Ama..

Bu kimliği ısrarla öne çıkardıktan sonra, işi siyasi çıkarlara getirip dayatırsanız..

Dürüstlükten uzaklaşırsanız..

Kürt kimliğinden ziyade, bu kimliği siyasi arenada meze olarak kullanmayı öncelerseniz..

Bu arkadaşlara orada, “Hooop” dememiz gerekir..

Biz de onu yapalım..

Pervin Chakar’ın, üç yıl önceki bir röportajından aktarımlar yapayım, bakalım Özgür Özel; CHP genel başkanı sıfatı ile bu söylemin sahibinin elini nasıl öpebilmiş..

Pervin Chakar da, zulmünü anlattığı partinin genel başkanına, elini nasıl öptürmüş, birlikte görelim..

Tabii bu vesile ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de seslenelim: “Milletvekilleriniz hakkında dillendirdiğiniz taciz soruşturmalarından fırsat bulabilirseniz, partinizin 132 milyon TL’sinin buharlaşması ile ilgili hesaplardan fırsat bulabilirseniz, ittifak yaptığınız, 2024’de de yeniden ittifak yapmaya hazırlandığınız CHP’nin PKK sempatizanları ile şu ilişkisine bir göz atın..

Buyrun, CHP ile İyi Parti arasındaki kirli ittifakın maskelerini indiren, arka plandaki gerçek niyetleri ifşa eden Chakar’ın sözlerini aktaralım:

“Kürt tarihindeki kırılmalar, siyasal başarısızlıklar, toplumsal göçler ve asimilasyona ve soykırıma uğramışlık neticesinde kalan bakiye bunları ayakta tutmaya yetmemiştir.”

Buyrun burdan yakın..

Özgür Özel’in elini öptüğü bayan, “Kürtlerin soykırıma uğradığı”nı iddia ediyor..

Tıpkı Ermeniler gibi..

“Kürtler soykırıma uğradı” denilirken, kimlerin soykırım faili olduğunu söylemese de, muhtemel fail, CHP olsa gerek!

Biz, Chakar’dan aktarmaya devam edelim:

“Bugün açlıkla imtihan edilen, köyleri yakılan, kendi dilini konuştuğu için öldürülen, nüfusunun büyük çoğunluğu ucuz işçi haline getirilen, bayrağı dahi hakaret konusu edilmiş Kürtler bunu ne kadar başarabilir ki?”

Bu röportaj 2020 tarihini taşıdığına göre, bu Pervin isimli bayan, “açlıkla imtihan edilen” Kürtleri o yıl itibari ile bize gösterebilir mi?

“Köyleri yakılan”ları?

“Kendi dilini konuştuğu için öldürülen” Kürtleri?

Biliyorum, ya Cumhuriyet’in ilk yıllarını söyleyecek.

Ya 12 Eylül darbesi yıllarını.

Ya da.. CHP’nin koalisyon ortağı olduğu 1991-2000 yılları arasındaki dönemi..

O zaman da Özgür Özel’e dönmemiz lazım..

“Kürtleri açlıkla imtihan ettiniz mi?”

“Köyleri yaktınız mı?”

“Kendi dilini konuştuğu için Kürtleri öldürdünüz mü?”

Ben Ak Parti dönemi için söyleyeyim.. Son 20 yıldır, kimsenin ne açlıkla imtihan edildiği var.

Ne köyler yakılıyor.

Ne de Kürtçe konuştuğu için kimse öldürülüyor..

Hatta 24 saat Kürtçe yayın yapan devlet televizyonumuz var..

Pervin Chakar’ın şikayeti, CHP’den olsa gerek..

Ama kendisi de tutarsız, elini öptürdüğü adam da tutarsız..

Biri suçladığı partinin, şu an genel başkanı olan adama elini öptürüyor.

Diğeri de, partisini suçlayan, katil gösteren kadının elini öpüyor..

Eli öpülen bayan devam ediyor:

“Kürtlerin sadece haklarına değil topraklarına ve varlıklarına el konulmuştur. Zaten topraklarına el konulduğu için haklarına el konulmakta ve haksızlığa uğramaktadırlar.”

Toprak konusuna girmeyelim, var mıydı, yok muydu ayrı konu.

Ama Kürtlerin varlıklarına el konuldu ise, bu tam da CHP’yi hedefleyen bir suçlama değil mi?

O zaman Özgür Özel, partisini suçlayan bu bayanın elini niye öpüyor?

Chakar, adet olduğu üzere, siyonistseverliğini de dile getiriyor:

“Wagner, makalelerinden birinde ‘Yahudilerin topyekûn imha edilmesi gerektiğinden’ bile bahsetmişti. Yani sanatı ne kadar üstünse karakteri de o kadar sorunluydu. Hem Alman mitolojisiyle ilgili eserleri hem de Yahudi düşmanlığı yüzünden Adolf Hitler’in ilham kaynaklarından biri olan Wagner, bir dönem filozof Friedrich Nietzsche’yle de çok iyi dost olmuştur. Yahudilerin katledildiği toplama kamplarında Wagner eserlerinin çalındığı da bilinmektedir. İşkence gibi.”

Bir Kürt müzisyen, Yahudi sempatizanlığı yapmadan niye duramıyor ki..

Yoksa, Arz-ı Mevud için, atlama taşı olarak kullanıldıklarının farkında olmadığı için mi?

Gelelim, benim için sorun olmasa da, CHP’nin bugünkü genel başkanının, önemsemesi gereken konuya..

Chakar bakın, Mustafa Kemal ve CHP yönetimi için neler diyor..

Bir Kürt müzisyeni Şakiro’dan bahsederken, şöyle diyor Chakar:

“Metnin tümünde Kemalist cumhuriyete, onun memurlarına, onun kanunlarına karşı büyük bir başkaldırı vardır. Hatta Şakiro bu şarkısında Mustafa Kemal’e onu küçümsemek için Mısto Kemal diyor. Bugün Kürtler birbirlerine çok fazla Türklerle, kardeşlik ve demokratikleştirme edebiyatı yaptıkları için bunları görmezden gelebilir ama itiraz aranıyorsa oradadır.”

Özgür efendi, Meral abla, iyi okusunlar, onlara söyleniyor bu sözler..